- tenk om det fantes et grenseløst bord alle kunne benke seg rundt...
Tenk om det begynte med deg.

tirsdag 18. september 2012

Ei helg i RIGA - strikking, spa og shopping!


RIGA

Me har vært på tur te Riga i Latvia.
Lide viste eg, men nå føle eg eg vet mye om Riga.
Ein passeligt "liden" by te å bli godt kjent i på få dager.
Me fløy via Oslo, men heile turen fra Stavanger - Riga va onnagjort på 3-4 timer.
Eg hadde prøvd å lest litt gjennom blogg verden, ka der va å gjør i Riga, og forstod fort at her sko eg handla garn :)

Fredagen blei det ein rusle tur på markedet. Ett gammelt etablert marked, der de fleste solgte det sama :) Mye strikk, frukt og klær. Her fant eg ei gammala dama så satt å solgte flotte strikka ting. Hu hadde og någen kasser med nyyydeligt garn i. Men det lokta disel!! Så mye at eg ikje turde kjøpa det. Tenke det e ei vanskelige lukt å bli kvitt. Kor det kom fra, om det va fargingen som hadde satt lukt eller ei e ikje godt å sei. Mye av det som så håndstrikka å fint ut på markedet va nok og desverre maskinstrikka.
Så lide handel her, det vil sei, me kjøpte ein "kniv" te å ruta grønnsaker med :)


Lørdagen bøy på shopping muligheter. Nå va det "Old Town" som skulle inspiseres.
Her va der flott! Reint og fint, flotte parker og arkitektur. Godt bevarte tradisjoner og historier.
Når det gjelde kles butikker så va der ett knippe, men ikje mer enn der må vær i en by av denne størrelsen. Kjente og kjære Dressmann, Lindex, Body Shop og H&M e ikje någe eg reise te Riga for å oppleva. Men Zara derimot e alltid ett "must". Å der fant eg, te begge ungene og litt te meg sjøl :) Det holdt i grunnen for meg. For når du drive og jobbe i ein kles - interiør butikk så e shopping cellå, så å sei lagt dø... Eg e ude på inspirasjon, så de så fint seie :)

Eg hadde lest om Tines og det va ein av de fysste butikkene me gjekk på (R. Vagnera ilea 5). En fine liden butikk, med mye ferdig strikka klær. Og ein liden kommode med nøster. Her kjøpte eg dette som tenke kanskje blir fine sauer eller blomster i en svarte eller gråe jakke!? :)
MEN, Hobbywool har eg lest mye om
Maza Pils ilea 6
Nesten kver strikkeblogg så skrive om å ver i Riga, skrive om Hobbywool. 
Og min blogg blir ingen unntak!
For ein BUTIKK!!
Litt stum av begeistring, og full av forventninger va butikken plutselig foran oss.


At de her e kreative e der ingen tvil om, og at garnprisen e ein smule under det me e vant me, trenge du heller ikje lura på! Fysst kom med inn i ett rom med "ferdige" produkter. Her va votter, skjerf, tepper og tøfler i uante fasonger og muligheter klar te å plukkas med hjem. Eg måtte jo ha meg ett par votter. Någen så eg heilt sikkert konne fult på den evig lange "to do" strikke listå, men eg falt for fristelsen å unna meg ett ferdig strikka par. I fint havskum mønster.Så gjekk du bak i skattekammeret. Heldigvis her va der "Mens chair´s". For nå va begeistringen og gleden over hos han andre. Han va forlengst ferdige med ull og votter. Men å synka ner i ein godstol mens eg datt øve det eina nøste itte det andra gjekk fint!
Å den kjekka damå eg fekk hjelp av!! Smilande og stødige i engelsk. Behjelpelige med kvaliteter og ikje minst ideer te ka så konne strikkast. Å hu konne trygt forsikra meg om at om eg mangla ett nøste når eg kom hjem, ja så va det bare å sende na ein mail, så sendte hu det i posten!
Eg va solgt! :)


 Det blei garn te ein vest, og ein genser og ein genser te og ett sjal... Glede meg te eg har tomme pinnar og kan ta fatt på herlighetene. 


På søndagen hadde me bestilt oss spa.
Å gu for ein sundag!! Fystt fekk me badekåper, tøfler og håndkle, og inn i flotte garderobe for å bytta. Så blei me fulgte opp på taket, her konne me velga mellom badstu, damrom, dusjar, isdusj, utendørs svømmebasseng og jacussi. Eget hvilerom for menn og damer, og en sofagruppe med vann, frukt og tea. Her va me i ein goe time, bare slappa av og nøt det! Så blei me henta av kver vår terapeut. Eg sko ha 2 timer med Chrystal Amber Treatment. Det e någe av det flottaste og beste eg har opplevd! I ein flotte seng, med leire, kremer og oljer. Det gjore så godt på kropp og sinn. Aldeles magisk! Når behandlingen var over blei eg fulgt opp te ett avslappings rom. Her venta mannen på meg, han va ferdige litt før meg. Her fekk me kversi seng, vann og tea, frukt og nøtter. Og fekk beskjed om at me konne bli så lenge me ville, Det va akuratt så ein drøm du ikje ville våkna av!
Så tusen takk te Espa Riga for ein fantasiske behandling!

Hvis du ska kjøpa suvenirer i Riga, e RAV så kalt Baltisk gull, ein slager.
Det så va viktig va å fylla med på at du får orginal produktet. Orginalt eller ikje, mormor trenge ein pakke som takk for godt stell av unger og hund når me va vekke! 
I gamle dager trodde folk at rav ga styrke, hell og beroligende kraft til sine eiere, og kanskje det e akuratt det ei mormor trenge itte ei helg med aktive små troll! :)
Ett armbånd og to pinnsvin, samt ei lidå rosa flaska! Tusen takk mor, for at me har muligheten te ta avgårde ei helg uden ongar :)


Kanskje du blei inspirerte te ei Riga helg nå :)
Nå e det snart sofa tid og strikke pinner, tirsdag er min tv kveld :)

Ha en fin kveld!
Klem fra Lene


1 kommentar:

  1. Eg ska love deg at eg blei inspirerte te ei Riga helg!!! God reklame! :-)

    SvarSlett

hjertelige kommentarer